Як поводитися, коли військовий повертається додому у відпустку?


 


Для військового, який несе військову службу та перебуває в зоні бойових дій, сім’я та родина — якір надії. А рідні — це люди, котрі можуть зрозуміти, вислухати, підтримати, зрештою, дочекатись. Повернення — це один із найважчих періодів у відновленні подружніх та родинних взаємин. Очікування повернення рідного військового — це час тривог і суперечливих емоцій. Вже перша зустріч з рідним може стати «каменем спотикання» у подальших взаєминах.

Військовий повертається із зони бойових дій зі зміненим станом свідомості - бо це питання виживання в тих умовах. Тому люди, які повертаються з війни, часто приносять її з собою. І до цього треба ставитися з розумінням та проявляти терпіння. Участь у бойових діях неминуче змінює і воїнів, і їхніх рідних. Це нормально. Дайте собі та рідному військовому певний час для адаптації.

🟢Як поводитися, коли військовий повертається додому у відпустку? Про що спілкуватися? До чого готуватися?

✏️Ми підготували добірку практичних рекомендацій для таких ситуацій. Це узагальнена інформація від дружин військовослужбовців та самих військових, які свого часу поділилися з нами своїм власним досвідом.

Звісно, що кожна ситуація унікальна. Тож те, що підходить одним, не обов’язково буде доречним для інших. У відповідь на різні запити ми ділимось реальним досвідом, що може стати корисним для інших.






 

Якщо потребуєте підтримки, телефонуйте 0 800 332 720. Наша команда працює щодня з 10:00 до 20:00.

Дзвінки — безкоштовні. Спілкування — конфіденційне.

Громадський рух "Жіноча Сила України"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Прояви дезадаптації та причини її виникнення

Тиха трагедія з нашими дітьми, про яку ніхто не говорить

ЩО ТАКЕ ПРОБЛЕМНА ПОВЕДІНКА?