Психологічні хвилинки "Великі права маленької дитини"

Спершу шепітні чуттєві слівця "перший клас" розчиняють у душі батьків і дітей яскраві образи світлого майбутнього та невідомих можливостей. Це важливий етап у розвитку малюка, повний вражень і знайомств. Однак, щоб зробити цей перехід комфортним, необхідна належна підтримка та розуміння. Саме тому  учні перших класів нашої школи здійснили особливі "ранкові зустрічі" із нашим шкільним психологом.
 
 У рамках акції "16 днів проти насилля" було проведено особливу ініціативу для першокласників - Психологічні хвилинки на ранкових зустрічах «Великі права маленької дитини", спрямовані на те, щоб здійснити невелике занурення в світ важливих прав дитини.

Діти разом із психологом закладу, Лисаковою Єлизаветою,  розглядали основні права, які є основою їхнього життя та розвитку. За допомогою анімаційних ілюстрацій та простих історій, психолог розповіла про важливість поваги до особистості кожної дитини.
 Одним із головних аспектів цих зустрічей стало створення довірливого середовища для вираження власних емоцій, висловлення своєї думки та бачення світу навколо.

Крім того, під час проведення психологічних хвилинок був присутній ігровий елемент. Це сприяло не лише розвитку соціальних навичок, але й створило атмосферу невимушеності у спілкуванні.
 Психологічні хвилинки для першокласників "Великі права маленької дитини" стали ефективним інструментом для формування у дітей свідомого ставлення до власних прав та прав інших. Цей захід не лише допоміг забезпечити дітей інформацією, але й зробив цей процес захопливим та позитивним для маленьких учасників.



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Прояви дезадаптації та причини її виникнення

Тиха трагедія з нашими дітьми, про яку ніхто не говорить

ЩО ТАКЕ ПРОБЛЕМНА ПОВЕДІНКА?