Шкільний DOCU /ТИЖДЕНЬ


20 вересня стартував шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Його темою є демократія та демократичні вибори як верховенство влади народу, який через своїх представників відстоює інтереси і цінності різних соціальних груп.

В рамках DOCU/ТИЖНЯ, який проходив у закладі з 04 жовтня до 08 жовтня, учні 5-А класу переглянули  фільм нідерландського режисера Ерун ван Велзена «Цап за голос» про кенійські вибори  і виховання демократичних цінностей в школах.

Під час обговорення  фільму здобувачі освіти познайомилися зі змістом понять «демократія» та «демократичні вибори», навчилися робити обґрунтований вибір кандидатур представників до органів влади.

Перегляд та обговорення фільму сприяв  виробленню свідомого ставлення до виборів та значимості особистої участі, розвитку вміння слухати, дискутувати і переконувати, укріпленню почуття відповідальності, справедливості та солідарності.

Знайомство з документальними фільмами - це завжди нові враження, захоплюючі емоції та пізнання навколишнього світу.

   "Фільми дають можливість побачити, що всі ми маємо ті чи інші особливості, і саме усвідомлення різноманітності об’єднує учнів, а спільне переживання подій фільму та їхнє обговорення переростає в спільний досвід, який так само об’єднує."



#docudays
#docuтиждень

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Прояви дезадаптації та причини її виникнення

Тиха трагедія з нашими дітьми, про яку ніхто не говорить

ЩО ТАКЕ ПРОБЛЕМНА ПОВЕДІНКА?